De hondenbrokvergelijksite

Vers voer vergelijken

Op de nieuwe site heb ik twee overzichten staan voor het vergelijken van vers vlees (ook wel kvv genoemd)

Voor het vergelijken van alle merken: http://www.voerwijzer.com/kvv-vergelijken

Voor het vergelijken van afzonderlijke mixen: http://www.voerwijzer.com/versvlees

 

Als je een goede of slechte ervaring hebt met een merk of een afzonderlijke mix, laat dan even een reactie achter op de site. Als je op de titel van het merk of de mix klikt, kom je bij de pagina waar dat kan.

Advertentie

18 reacties »

 1. Moos, 3jarige duitse herder, krijgt nu afwisselend Darf, en Lotgering. Tot nu toe is hij zeer tevreden. Van Darf heb ik nu geit/kip gehad en van Lotgering totaal voer. Dagelijks totaal ongeveer 6 ons. Gigantisch hoeveel minder poep geproduceerd wordt. Alleen daarom zou ik het al doen.
  Moos vindt het heerlijk en ziet er ook fantastisch uit en ik ga dus helemaal over op KVV.
  Soms geef ik wat lamshart of een kippennek als ik het zie bij de slager.

  Reactie door neeltje — juli 14, 2011 @ 11:43 am

 2. Mijn honden krijgen 3x per week kvv en ik heb regelmatig andere merken. Maar tijdens de vakantie heb ik hun Platinum Natural Food Menu Wet Dog Food Chicken gegeven en ik moet zeggen dat ze ook dit voer overheerlijk vonden. Het voordeel was dat je het makkelijk mee kunt nemen, buiten de koelkast kunt bewaren en ik had toch het idee dat ze vlees kregen.Al met al heel makkelijk tijdens de kampeer vakantie. Heel graag had ik jullie mening over dit voer.

  Alvast bedankt,

  Reactie door Thea van der Voort — juli 14, 2011 @ 9:18 pm

  • Voor een blikvoer is dit een redelijk goede keuze, helaas zit er rijst in en toch nog aardig wat koolhydraten. Vergeleken met brok, heeft dit voer zeker de voorkeur. Het bevat veel meer vlees, minder graan en veel vocht.

   Maar met rauw is het lastig te vergelijken, ik weet niet of dat ook je vraag was… Blikvoer is verhit vlees, de goede bacterien zijn dood en de eiwitstructuren zijn veranderd.

   Reactie door mvdhaak — juli 15, 2011 @ 9:22 am

 3. 9 euro voor een kilo prins… dan mogen wij de prijzen wel eens aanpassen 😉
  bij ons is 11,50 voor 2,5 kg en de duck 3,50 per kg

  Reactie door Hanneke — augustus 6, 2011 @ 7:36 pm

  • Is Prins bij jullie 11,50 euro per 2,5 kg? Voor de prijzen heb ik webshops bezocht om te kijken hoeveel het kost… maar misschien was deze dus niet representatief. Ik heb trouwens gekeken naar een kleinere eenheid, 300 gram ofzo. Dat kan natuurlijk ook veel uitmaken. Ik zal ook eens in de winkel kijken naar de prijzen. Maar volgens jou zou ik het kunnen aanpassen naar 4.6 euro per kg? Voor de hondenversie.

   Reactie door mvdhaak — augustus 7, 2011 @ 9:18 am

   • dat is volgens mij nog steeds de adviesprijs voor de standaard versie (je hebt ook met lam, schapenvet, resist etc deze zijn duurder), de honderversie inderdaad. De 300 gram zal de kattenversie zijn geweest, dan zit met de prijs inderdaad meer in de richting.
    TinLo is inmiddels verhoogd naar 3,50 per/kg

    Goed bezig trouwens met de sites! Ik vind het alleen wel tricky om sterren te geven aan de brokken… waarop zijn deze gebaseerd? ingrediënten, ervaring of ? Er zijn mensen die hier blind op varen en dat is niet voor elke hond even handig (heb die mensen wel eens in de winkel, hun hond MOEST bv op geperste brok, want dat was beter… en die hond bleef maar spugen welke brok ze probeerden.. na veel overtuigingskracht ze een geextrudeerde brok laten proberen en de klachten waren over (vers vlees wilden ze niet)… om een voorbeeld te geven, plus het feit dat veel mensen elkaar ‘napraten’)

    Reactie door Hanneke — augustus 7, 2011 @ 8:49 pm

   • Ok, dan zal ik dat aanpassen.

    Ja, ik heb er lang over getwijfeld of ik sterren moest gebruiken of niet. Heb het uiteindelijk dus wel gedaan, om mensen die het schema niet kunnen gebruiken om een oordeel te vellen (door te weinig kennis van zaken), toch een soort advies te kunnen geven. Er wordt nu heel vaak gevraagd wat ik van een brok vind en welke ik beter vind, die vragen worden hiermee grotendeels beantwoord. Ik heb de sterren nu gebaseerd op: – vleesaandeel – of het vers vlees bevat of niet – percentage koolhydraten – gebruikte zetmeelbron – of de mineralen gecheleerd zijn of niet – welke vetten er gebruikt zijn – of het wel of niet bevat: gluten, k3, chemische antioxidanten, kleur- en smaakstoffen of andere zaken die ik er niet in vind thuishoren – of het antibioticavrij vlees is – of er een afwijkende (heel veel of heel weinig) hoeveelheid van macro- of micronutrienten inzitten

    Ik heb nu een boek over honden- en kattenvoeding (canine and felline nutrition for companion animal professionals) en zal die nog even helemaal doorspitten. Misschien dat ik naar aanleiding daarvan de sterren aanpas, maar ik verwacht niet veel nieuws te lezen.

    Ja, op hondenforums zie ik hetzelfde, dat er veel wordt nagepraat en dat mensen denken dat het betrouwbare informatie is.

    Reactie door mvdhaak — augustus 8, 2011 @ 9:04 am

 4. Ik zie nu trouwens dat het inderdaad de kattenversie was van Prins, die bij de hondenkvv’s is terechtgekomen. Bedankt! Heb het aangepast.

  Reactie door mvdhaak — augustus 8, 2011 @ 9:20 am

 5. wij geven onze australian labradoodle nu een aantal weken lotgering, alleen de pens variant doen we niet meer omdat hij daar dunne ontlasting van kreeg, voor de rest bevalt alles prima! voor 1,60 & 1,70 per kilo zijn we erg blij met onze tussenleverancier! het scheelt een boel met carnibest maar het ziet er minstens net zo goed uit!

  Reactie door m bijkerk — augustus 29, 2011 @ 10:32 am

 6. Even nog een vraagje: In het begin dat ik Moos vers vlees gaf vond ik na een week of 3 dat de spieren van de achterhand een stuk dunner waren geworden. Inmiddels is het weer goed. Is dat een reactie van de verandering van voer?
  Hetzelfde zie ik bij de eenjarige herder van m’n dochter. (Die eet echt de bodem uit haar bak zo lekker vind ze het.)
  Kan je een stuk lamspens extra geven om te kauwen? Of moet je dat als voer rekenen.

  Reactie door Nelleke — augustus 29, 2011 @ 12:12 pm

  • Ik ken die reactie niet, het dunner worden van de spieren. Meestal lees ik dat de honden minder vet worden en beter bespierd raken. Je kunt prima een stuk lamspens extra geven. Of je het als voer wilt rekenen, zou ik af laten hangen van de hoeveelheid pens je geeft en hoevaak, en of je hond makkelijk aankomt of niet.

   Reactie door mvdhaak — augustus 29, 2011 @ 12:26 pm

   • Bedankt voor je reactie! De lamspens wil ik 1-2 keer per week geven. Beide honden, Moos en Tasha zijn mooi slank. Tasha wat aan de magere kant. Die wilden we het gewoon extra geven naast de 600 gram die ze dagelijks eet. Het zijn 2 zeer actieve honden. Moos is 3 jaar en gecastr. en Tasha is net 1 jaar.

    Reactie door Nelleke — augustus 29, 2011 @ 12:44 pm

   • Oh dan kan het prima hoor, als extraatje.

    Reactie door mvdhaak — augustus 29, 2011 @ 1:41 pm

 7. Sorry, nog iets. Bibi geeft op het etiket aan gebruik te maken van dierlijke bijproducten. Dit is toch slachtafval dat eigenlijk niet geschikt is voor consumptie?

  Reactie door Ton — september 13, 2011 @ 11:03 am

  • De dierlijke bijproducten zijn volgens mij hart, lever en long. Dierlijke bijproducten hoeven niet perse ongeschikt voer te zijn voor de hond, veel producten vallen onder die definitie. Veren zouden een slechte voeding zijn voor de hond, maar organen zijn prima, zolang er niet teveel van gebruikt wordt.

   Reactie door mvdhaak — september 13, 2011 @ 11:54 am

 8. goede morgen ik heb een vraag ik heb een drentse patrijs en de eet vers vlees van lotgering ze iis ruim twee jaar bevalt heel goed, ik heb nog een drent van 12 jaar die was er slecht aan toe met lopen en zeer slechte vacht heb ik een half jaar geleden ook op vers vlees gezet nou die ken je niet meer terug loopt stukken beter en een zachte glanzende vacht nou is mijn vraag ik ga met die jonge drent een nestje vokken nou zit ik dus op vers vlees nou zeggen de meeste vokkers dan moet je over gaan op pup brokken om dat de meeste mensen geen vers vlees geven aan hun hond en het moeilijk is om van vlees naar brokken over te schakelen ,ik zou zelf graag op vers vlees blijven zitten maar wat is weis heid
  graag een reactie
  mvgr Marry Huijsman

  Reactie door Marry Huijsman — november 10, 2012 @ 8:49 am

  • Hoi Marry,

   Het is dus de keuze tussen eventueel gemak voor de pupkoper als die brokken wil voeren of de gezondheid van de pups…. ik stel het heel zwart-wit natuurlijk, maar zo zou ik het voelen. Je weet hoeveel goed het je honden doet, dat het problemen oplost en bij pups dus problemen voorkómt. Ik zou ervoor kiezen de pups rauw af te spenen. Sommige pupkopers zijn ook pro-vers en kopen het liefst bij een fokker die ook rauw voert, je zou je als rauw-voerend-fokker kunnen aanmelden bij barfplaats bijvoorbeeld. De meeste pupkopers zullen niet beter weten dan dat honden brokken moeten eten. Als fokker kun je natuurlijk ook invloed uitoefenen op wat de koper gaat voeren, als je vertelt waarom je vers voert en hoe makkelijk (en betaalbaar) het is. Je kunt ze de Voerwijzer-folder meegeven, die je kunt vinden op Voerwijzer-home-folder, waarin ook staart uitgelegd waarom rauwe vleesvoeding beter is dan brokken. Hopelijk kiezen ze dan ook, al is het enkel in die belangrijke groeiperiode, vers voeren. Dan blijven over de pupkopers die er bewust voor kiezen om brokken te voeren. Zij kunnen thuis gewoon overgaan op brokken en als het een goede en passende brok is, zal het tijdelijk wat diarree geven waarschijnlijk, maar verder geen grote problemen geven.

   Doe wat goed voelt.

   Succes met de keuze!

   Reactie door mvdhaak — november 10, 2012 @ 2:42 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: