De hondenbrokvergelijksite

Contact

Vragen over voer?
Omdat ik steeds meer vragen krijg over voer, stop ik er mee deze te beantwoorden, omdat het ten koste gaat van de ontwikkeling van de website. Voor vragen over voer kun je terecht bij onderstaande forums:
Voor alle vragen over voer kun je terecht op www.hondenpage.com
Voor vragen over vers voer (kvv en zelf samenstellen) kun je terecht op www.barfplaats.nl

Je kunt ook altijd een reactie achterlaten onderaan elke pagina, iedereen kan hier op reageren.

Advertentie

47 reacties »

 1. Hoi,

  Via Hondenpage.com kwam ik bij dit overzicht. Erg mooi en overzichtelijk. alleen vraag ik mij af of je ook het merk Kenner van de welkoop misschien nog op de planning hebt staan om ertussen te zetten.

  Ik vraag mij af of deze minder is dan andere brokken, maar is in verhouding wel een stuk goedkoper.

  Groetjes,

  Janneke

  Reactie door Janneke de Bruijn — juni 9, 2010 @ 9:47 am

  • Hoi Janneke, Kenner zit niet in de planning. Waarschijnlijk omdat ik de verpakking heb bekeken en er naar mijn mening veel granen en weinig vlees inzit. Maar ik wil er best naar kijken, heb je voor mij een link waar in informatie kan vinden over het voer? Of heb je zelf een verpakking thuis?

   Groetjes Meike

   Reactie door mvdhaak — juni 9, 2010 @ 11:08 am

 2. Mooi die info,
  kunt u mij ook vertellen waar Bestes Futter Fenrier in Nederland te koop is?

  Groetjes, Caroline

  Reactie door Caroline — juli 5, 2010 @ 5:13 pm

 3. Hallo,

  Heel overzichtelijke tabel, maar kan je in het kort eens uitleggen wat het verschil is tussen geperst en geëxtrudeerd?
  Alvast bedankt.

  Reactie door Veerle — juli 6, 2010 @ 6:15 pm

  • Het verschil ligt voornamelijk in de vertering. Een geëxtrudeerde brok blijft een tijdje drijven in de maag en een geperste brok zakt naar de bodem. Dit laatste komt meer overeen met de vertering van vlees en het schijnt het risico op een maagtorsie te verkleinen.

   Daarnaast blijven de oliën/betten en toegevoegde vitamines beter behouden bij persing dan bij extrudatie, doordat de temperatuur bij het persen veel lager is. Hoe laag, dat verschilt per fabrikant.

   Reactie door mvdhaak — juli 7, 2010 @ 1:00 pm

 4. Beste,
  Ook ik heb de lijst bekeken en dan valt het toch tegen wat sommige fabrikanten wel en niet in hun brokken toevoegen.
  Zou je het (naar mijn weten)duitse merk BEST CHOICE de Adult en de Performance willen toevoegen.
  Misschien he je iets aan deze site:
  http://www.best-choice.de/
  Hartelijk dank en mijn complimenten.

  Reactie door Lies — september 4, 2010 @ 12:36 am

  • Bedankt voor je reactie. Ik heb even gekeken naar Best Choice Adult: *Deklaration: *Zusammensetzung: Geflgelfleischmehl, Mais, Maismehl, Reismehl, Geflgelfett, Rbenfaser, Leinsamen, Fisch, Hefen, Trockenvollei, Mineralstoffe, Fructooligosaccharide (FOS) Veel granen, maar vlees wel op de eerste plek. Dat hoeft niet veel te betekenen, want ik gok dat er net als de andere versies zo’n 14% vlees in zit. Dit vind ik erg weinig. Dan zou Best Choice High Engergy nog het meest interessant zijn, daar zit 44% vlees in. Ik heb het nog erg druk met de andere merken, ik weet niet of ik deze ook ga doen, je bent tot nu toe de enige die er om vraagt.

   Reactie door mvdhaak — september 4, 2010 @ 7:59 am

   • ik geef aan mij bijna 2 jaar oude sint-bernard met heel erg veel groei problemen gehad geef ik nu de best choice performance, en hij doet het er veel beter op dan al die andere rommel. alleen nu bijkomen met zijn allergie voor meelmijt, hooimijt en huistsofmijt twijfel ik of ik nog wel dit moet voeren\?!

    Reactie door Dominique Dudok — januari 15, 2014 @ 12:47 pm

   • Hallo Dominique,

    Het kan geen kwaad andere merken te proberen of af te wisselen, maar bij zulke problemen raad ik je aan om ook eens rauwe vleesvoeding te overwegen. Kijk maar eens hier: http://www.voerwijzer.com/vers-vlees

    De brokkenmerken met de minste onnatuurlijke toevoegingen zijn Acana en Orijen.

    Reactie door mvdhaak — januari 15, 2014 @ 2:45 pm

 5. Hallo,
  Proficiat met U héél informatieve site ! Zelf ben ik ook ten zeerste geintereseerd in hondenvoeding. Ik doe momenteel de combinatie, de honden krijgen één complete diepvriesvoeding en één maal brokken per dag. Momenteel krijgen ze dog lovers gold, ben mss van plan om Markus-Muehle te voeren omdat ik dacht dat een geperste brok beter verteert in combinatie met vlees. Maar nu ik jou visie hierover lees twijfel ik weer … mvg, stephane

  Reactie door De Ridder Stephane — september 12, 2010 @ 3:12 pm

  • Hallo Stephane,

   Fijn dat de website je aanspreekt. Als je honden er geen last van hebben om geëxtrudeerde brok en vlees te eten, zou ik me om de verteringswijze zou ik me niet zo druk maken. Bovendien als ze vlees en brok in een aparte maaltijd krijgen, zullen ze er sowieso minder snel last van krijgen. Je moet gewoon je gevoel volgen hierin denk ik, alleen je honden kunnen je vertellen wat goed bevalt en wat niet.

   Reactie door mvdhaak — september 13, 2010 @ 1:31 pm

 6. Ik wilde even opmerken dat geëxtrudeerde en geëxpandeerde brok niet hetzelfde is. Extruderen is een andere vorm van persen eigenlijk. Kwaliteitsbrokken als orijen en acana staan nu tussen de geëxpandeerde brok, maar die zijn geëxtrudeerd, wat echt een andere verwerkingswijze is. Misschien dat dit aan te passen is?

  Reactie door Lydia — november 17, 2010 @ 12:47 pm

  • Klopt, daar was ik van op de hoogte. Helaas weet ik (nog) niet van de andere merken of ze extruderen of expanderen. Daarom is de titel van het schema ook gextrudeerd/gexpandeerd, kan beide zijn. Voor nu laat ik het eerst zo, tot dat ik van meerdere merken weet welke techniek ze gebruiken, en ik wil ook nog uitzoeken wat de voor- en nadelen zijn.

   Op 17-11-10 heeft

   Reactie door mvdhaak — november 17, 2010 @ 5:08 pm

   • Het is eigenlijk heel makkelijk, een geëxpandeerde brok is luchtig/krokant en drijft en zuigt zich vol. Ook word dit met hogere temperaturen verhit, een geëxtrudeerde brok is niet luchtig en zinkt en valt uiteen. Het wordt met minder hoge temperaturen verhit. Het is vaak ook te zien.
    Wellicht kun je dit dan wel als uitleg aanvullen, want nu denken veel mensen wellicht ten onrechte dat het hetzelfde is.

    Reactie door Lydia — januari 6, 2011 @ 9:04 am

   • Ik ga hier zeker wat meer aan doen op de volgende website. Hoe je het nu beschrijft, is het hetzelfde als geperste brok, er zullen dus meer kanten aanzitten die ik allemaal wil weten. Ik zal tzt eens bellen met een fabrikant om er wat dieper op in te kunnen gaan. Bedankt in ieder geval.

    Reactie door mvdhaak — januari 8, 2011 @ 3:18 pm

 7. hallo even een vraagje,hoe is het met de kwaliteit van renske hondenvoeding??????kan deze ook op de site aub.mooie site,vast wel veel werk aan.ga zo door groet ehm lust.

  Reactie door eddy lust — maart 14, 2011 @ 7:50 am

 8. Betreft Canis Alpha,

  Erg goed voer! De beste wat ons betreft.

  Wat nuttige info:
  Pur und Klassik hebben ieder 354 kcal/100g.

  Voederen van volwassen honden 1,2% vom lichaamsgewicht,

  Puppies/Jonge honden:
  Kan ik je een schema voor sturen. mail dan even. (carin@mangoos.nl)

  CanisAlpha is nu ook in Nederland te koop!

  Reactie door Carin vt Veld — maart 14, 2011 @ 10:38 am

  • Leuk om goede ervaringen te horen over het voer. Waar is het in Nederland te koop?

   Reactie door mvdhaak — maart 22, 2011 @ 1:06 pm

 9. Hoi Meike,

  wat goed toch dat schema en wat een tijd heb je er in gestoken, helemaal top. Ik heb er al veel info uitgehaald, vorig jaar voor mijn oude hond en inmiddels voor mijn pup.
  Aangezien de productietemperatuur nogal van belang is kun je dat misschien ook vermelden. Ik heb gelezen dat Orijen en Acana in elk geval maar tot 90°C verhit worden, zit dus tussen de geperste en krokante brok in. Deze brokjes zijn ook platter dan de krokante.
  Misschien kun je ook een datum boven het schema vermelden wanneer je voor het laatst een wijziging hebt aangebracht. Ik blijf altijd weer speuren naar nieuwe info, dus ga zo door!

  Reactie door Anita — april 10, 2011 @ 9:12 am

 10. Hoi,

  ben ik weer, lees zojuist dat je al op de hoogte bent van die temperatuurverschillen in de productie, dus vergeet mijn opmerking daarover maar. Ben wel benieuwd wat er bij andere merken uitkomt.
  Groetjes,
  Anita

  Reactie door Anita — april 10, 2011 @ 9:15 am

 11. Ik mis Renske brokken, de Masterclass en de MOP.
  In het versvlees zit 80 procent vlees.
  Kunnen deze toegevoegd worden ?

  Reactie door Machtel Hessels — juni 14, 2011 @ 9:05 am

  • Komt op de nieuwe site, zowel de brokken als het gestoomde vlees. Nog even geduld…

   Reactie door mvdhaak — juni 14, 2011 @ 9:50 am

 12. Goedendag,

  ben erg blij met uw site,het is al moeilijk genoeg om iets goeds en gezonds te vinden voor je hond.Hier
  heb je toch wat meer richtlijnen,alvast bedankt hiervoor.
  Maar wat ik graag wil weten:ik gebruik nu +/- een maand orijen voor mijn chihuahua van 6 mnd,maar hij heeft
  nogal last van winderigheid,en zijn ontlasting is niet altijd even stevig.Nu vroeg ik me af,hoelang je ongeveer
  het voer moet proberen,om te zien of het echt bij hem hoort.
  Hoor graag van u

  Reactie door M.Meulenberg — juli 20, 2011 @ 1:33 pm

  • Hm dat is een lastige vraag voor mij, want Daisy (mijn hond) heeft nooit problemen gehad bij overgang naar een andere brok. Als het na een maand nog niet beter is, denk ik dat de brok toch niet zo goed valt, want na een maand zou de darmflora toch wel aardig aangepast moeten zijn aan de brok. Wat je ook kunt overwegen is om gestoomd vlees te geven, Renske vers bevat bijvoorbeeld 80% vlees geloof ik. Wat nog beter zou zijn is vers (rauw) vlees te voeren, dat bevalt bij de meeste honden het beste. Voor meer informatie daarover kun je kijken op http://www.voerwijzer.com

   Reactie door mvdhaak — juli 21, 2011 @ 9:45 am

 13. Goedemorgen,

  Ik heb met stijgende belangstelling je site bekeken, erg interessant, ook de forumdiscussie.

  Ik zou graag eens willen weten wat je vind van mijn overstap van Prins Procare Super ( geperst) naar Kjen LamRijst (ook geperst).

  Reden:
  Kwibus is een 2 jaar jonge FieldSpaniel, erg energieke en leuke hond, maar op diverse vlakken nogal gevoelig.

  We hadden hem ruim een half jaar op Naturis brokken, maar daarmee gestopt omdat hij regelmatig ’s nachts gallig begon te braken .Daarop overgestapt naar Prins dus, ging lang best goed totdat hij hotspots kreeg die hardnekkig bleken.
  Hoeft niet aan de voeding te liggen natuurlijk, want ik wijt ook een en ander aan de scaliborband die hij toen had..

  Inmiddels heeft hij zijn 2e antibiotica kuur, moet nog een week, en ben ik sinds een dag of 4 gaan overstappen op Kjen LamRijst. Een produkt waar ik nog nooit van gehoord had, maar bij toeval tegenkwam in een soort van Dieren reform winkeltje .
  Alternatief zou daar zijn geweest de geextrudeerde brok van Doglovers Gold trouwens.

  Heel graag zou ik jouw mening , visie hier eens over lezen.
  Mag ook via de site hoor, heb nog niet bekeken hoe ik deze vraagstelling op het forum kan zetten, maar dat mag jij ook doen.

  Graag tot wederbericht!

  Groet,
  Rob

  Reactie door rob — augustus 7, 2011 @ 9:48 am

 14. Kan je het verschil uitleggen tussen een geperste brok en een geëxtrudeerde/geëxpandeerde brok?

  Reactie door Marjolein Meijer — augustus 21, 2011 @ 4:28 pm

  • Er zijn twee grote verschillen.

   1. De manier waarop het tot brok wordt gemaakt. De naam zegt het al, een geperste brok wordt samengeperst. Een geextrudeerde en een geexpandeerde brok wordt met drukverschil tot brok gemaakt geloof ik. Voor de hond is het verschil dat de geperste brok makkelijk uitelkaar valt, dus ook in de maag. Vaak merk je ook dat er meer tandaanslag komt.

   2. De temperatuur waarmee de brok wordt bereid. Een geperste brok wordt gemaakt met temperaturen tussen 40 en 75 celcius ongeveer en een geexpandeerde en geextrudeerde brok met minimaal 90 celsius. De geperste brok bevat voorverwerkt vleesmeel en granen, maar vaak koudgeperste olie/vet. De olie blijft beter van kwaliteit en oxideert minder. Bij een niet-geperste brok wordt vaak het vet er omheen gedaan na de bereiding van de brok, onder welke temperatuur weet ik niet.

   Het verschilt per hond op welke brok hij beter reageert. Voor veel honden maakt het niet uit. En dan heb ik het over de bereidingswijze, niet over de ingredienten.

   Reactie door mvdhaak — augustus 22, 2011 @ 10:01 am

   • Hartelijk dank voor de uitleg.
    Marjolein

    Reactie door Marjolein Meijer — augustus 25, 2011 @ 2:40 pm

 15. Goedemiddag,

  Weer een vraagje. Versvoer van Ropadog en dan met name de EKO. Wat vindt u daarvan?
  Ik zie geen groente genoemd, maar het merk geeft wel aan compleet te zijn en volledig biologisch.

  Reactie door Ton — september 13, 2011 @ 10:59 am

  • Hallo, Ropadog vind je ook in het kvv-overzicht van voerwijzer.com: http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken Het bevat naast vlees wel eieren, fruit en plantenextracten, maar geen groenten inderdaad. Ik heb geen uitgebreide analyses gezien van vetzuren en aminozuren, dus ik kan niet met zekerheid zeggen in hoeverre het compleet is. Maar met afwisseling van de verschillende EKOvarianten, is het in ieder geval compleet (volgens de richtlijnen van zelf samenstellen). Het lijkt me een prima voer.

   Reactie door mvdhaak — september 13, 2011 @ 11:52 am

  • Ton, het was me even ontschoten dat Ropadog veel hart gebruikt als spiervlees. De aminozurensamenstelling van hart schijnt niet ‘compleet’ te zijn. Ik zal Ropadog nog vragen of ze een aminozurenanalyse hebben gedaan. Normaal is hart zo’n 1%-5% van de voeding, in Ropadog waarschijnlijk meer. Heb je het al gevoerd, en hoe beviel het?

   Op 13 september 2011 13:52 schreef Meike van den Haak het volgende:

   > Hallo, Ropadog vind je ook in het kvv-overzicht van voerwijzer.com: > http://voerwijzer.com/kvv-vergelijken > Het bevat naast vlees wel eieren, fruit en plantenextracten, maar geen > groenten inderdaad. Ik heb geen uitgebreide analyses gezien van vetzuren en > aminozuren, dus ik kan niet met zekerheid zeggen in hoeverre het compleet > is. Maar met afwisseling van de verschillende EKOvarianten, is het in ieder > geval compleet (volgens de richtlijnen van zelf samenstellen). Het lijkt me > een prima voer. >

   Reactie door mvdhaak — september 20, 2011 @ 9:59 am

 16. Dag Meike,

  ik heb al eerder contact met je gehad toen ik met mijn Field Spaniel overstapte van Prins ProCare naar een andere geperste brok, te weten Kjen’s LamRijst.
  Hij heeft nu bijna zijn eerste zak op en het volgende is me opgevallen:

  Zij vacht is duidelijk beter, vooral achter op de rug, daar had hij eerst wat roos achtig “spul”zitten, maar dat is geheel verdwenen.
  Wat ik alleen vervelend vind, is dat zijn ontlasting wat brijeriger is, ook best geregeld 3 x daags ipv de meer brokkige donker ontlasting die hij met Prins had.
  Zijn Kjens’s ontlasting is ook meer beige dus vrij licht van kleur.

  Wat is nu wijsheid?
  Eigenlijk wil ik bij een geperste brok blijven omdat deze naar mijn mening meer voedingswaarde heeft.

  Heb jij bijvoorbeeld een soort van Top 5 Geperste Brok??

  vast dank voor je reactie,
  gr,rob

  Reactie door rob — september 18, 2011 @ 7:09 pm

  • Hoi Rob,

   Ik kan me je berichten nog herinneren. Jammer dat het niet helemaal bevalt. Mijn top 5 geperste brokken, op basis van ingredienten
   1. Canis Alpha Klassik
   2. Lukullus
   3. Markus Muhle
   4. Lupo Natural
   5. Luposan Sport Sensitive

   Deze brokken bevatten allemaal voornamelijk dierlijke eiwitten (weinig plantaardige eiwitten), zijn glutenvrij en worden op lagere temperaturen geperst dan Kjens (alleen van Lukullus weet ik het niet).
   Lukullus, Markus Muhle en Luposan zijn via zooplus.nl te bestellen, hier kun je ook reviews lezen over de producten. Canis Alpha kun je bij de fabrikant in Duitsland bestellen, of bij Mike Toonen in Nederland (volgens mij mtoonen@hotmail.com). Lupo is ook alleen in Duitsland verkrijgbaar, ik weet niet zeker of je het vanuit Nederland kunt bestellen.

   Of het wijsheid is om geperste brok te blijven geven… als je ervaring is dat geperste brok beter bevalt dan een geextrudeerde of geexpandeerde brok, zou ik geperste brok blijven geven. Qua voedingswaarde zijn de pluspunten vooral dat er minder kans is op oxideren van de vetten en transvetten (door de lage temperaturen) en misschien dat de maillard-reactie ook minder is, maar daar moet ik eerst nog meer over lezen. De ingredienten (vleesmeel en granen) zijn al voorbewerkt, waardoor de voedingswaarde al is afgenomen.

   Reactie door mvdhaak — september 19, 2011 @ 9:35 am

 17. Hallo

  Ik twijfel tussen 2 soorten voer. Dog lovers gold of Jarco. Wie helpt mij op weg.

  Gr. Alex

  Reactie door alexvanderleer — februari 19, 2012 @ 9:11 am

  • Zelf zou ik kiezen voor Dog Lovers Gold, vooral doordat er meer vlees inzit en geen tarwe.

   Reactie door mvdhaak — februari 20, 2012 @ 6:23 pm

 18. hallo

  ik wil graag mijn hond andere voeding gaan geven hij krijgt nu prins lamb en rijst
  want dat zou beter zijn tegen het jeuken

  maar wat raden jullie nou echt aan ik heb een old english bulldog van 4 jaar en hij jeukt nu wel vaak
  heb hem net even goed gewassen onder de douche.

  ik hoor graag van u ik zou graag brok willen blijven geven.

  gr tom

  Reactie door Tom Brammer — augustus 22, 2014 @ 6:44 pm

  • Hey Tom,

   Als je brokken wilt blijven geven zou ik kiezen voor een brok zonder lam of granen, omdat de kans groot is dat je Buldog daar een allergie voor heeft ontwikkeld. Op http://www.Voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken kun je veel brokken vinden. De meest betaalbare brokken die ik in dit geval zou aanraden zijn Taste of the Wild Pacific Stream en de vis-variant van Dog Lovers Gold Passion. Bij het elke dag hetzelfde voer geven vergroot je de kans op het ontwikkelen van voedselallergie, dus afwisselen wordt vaak aangeraden. Ik zou ook een probiotica geven, en visolie voor een paar weken.

   Reactie door mvdhaak — augustus 30, 2014 @ 8:16 am

 19. Hallo, op de brokken vergelijk site mis ik de brok die ik aan mijn honden geef nog niet voor – Natural Health . Ik ben zeer tevreden over de brok , het is afgeleid van het amerikaanse merk California Natural dat ik eerst gaf , maar daar is een aantal jaar geleden de Nederlandse variant Natural health op gemaakt, . De hondjes krijgen al jaren van dit merk de reduced calorie . Ik hoop dat hij bij het rijtje brokken komt ! groetjes Jacqueline

  Reactie door Jacqueline Bijl — september 12, 2014 @ 8:02 am

  • Hoi Jacqueline, bedankt voor je suggestie. De brokkenvergelijker op deze website is oud en ik plaats hier geen nieuwe brokken meer bij. Op http://www.Voerwijzer.com vind je de nieuwe lijst. Hier staat van Natural Health alleen Carnivore bij, omdat die variant me het meest aanspreekt qua samenstelling. Ik ben zelf niet zo enthousiast over reduced calorie-brokken, omdat daar juist erg veel koolhydraten inzitten. En helaas weinig eiwit en vet. Terwijl een hond koolhydraten niet nodig heeft en eiwit en vet wel. Uit onderzoek blijkt ook dat koolhydraten en vet tegelijk eten, of in dit geval voeren, minder effectief is dan een eiwit-vet-dieet. Daarom adviseer ik natvoer of rauwvoer, dat bevat ook nog minder calorieeën dan reduced calorie brokken.

   Reactie door mvdhaak — september 15, 2014 @ 6:25 pm

 20. Hallo, zou u me advies kunnen geven wat ik het beste onze Cane corso voor brokken kan geven , op het moment is zij pas 16 weken. En welke voeding na 8mnd.
  mvg

  Reactie door Edwin Meyer — augustus 7, 2015 @ 7:00 am

 21. Goedemiddag,

  Allereerst wat een fijne en overzichtelijke site! Ik ben zelf al aan tijd bezig met het uitzoeken van brokken, KVV en gestoomde maaltijden. Wij hebben een hond met een allergie, wat echt een zoektocht is. Als pup kreeg hij brokken, alleen dat schrokte hij zo snel op dat hij het weer uitspuugde. Daarna alle klachten van allergieën, zodoende overgestapt op KVV. Wat een verschil is dat zeg, alleen na zoveel problemen met verschillende merken KVV willen we nu toch overstappen op brokken. Hij kan alleen tegen paardenvlees, z’n vacht is perfect, geen tekenen van allergie, echt top. Ik heb regelmatig plastic, metaal en scherpe stukken bot uit het KVV moeten halen, dat ik het risico te groot vind. Ik heb goedkope merken uitgeprobeerd, maar ook de dure. De samenstelling is ook elke keer wisselend, dat geeft de fabrikant niet toe, maar ik merk het aan de honden. Zwarte waterige diarree, die begonnen is bij de nieuwe levering paardenvlees en meteen stopte na 2 maaltijden gestoomd vlees. Overgestapt op gestoomde maaltijden van Best for your friend (dezelfde ingrediënten als Renske), maar ik ben toch niet zo’n fan van die maaltijden. Veel verharen, echt veel ontlasting. Tot soms niet op kunnen houden, terwijl dat eerder makkelijk tot 12 uur kon. Wel stevige ontlasting, wat al een verbetering is sinds de laatste levering paardenvlees 😉
  Sinds vandaag geven we Dog Lovers Gold, passen ocean fish&sweet potato. Hij drinkt nu echt heel veel, maar misschien dat dat komt door de overgang. Nu zie ik dat deze niet heel hoog in het rijtje staat en ben ik zelf wat gaan onderzoeken, dat Acana Passifica dus een betere brok is, maar nu lees ik dat er veel problemen zijn wat betreft het drinken. En daardoor ook veel plassen. Het liefst heb ik een brok van paardenvlees, maar ik ben die nog niet tegen gekomen. Wel zag ik een brok van Wolfsblut Polar Night. Een brok met rendiervlees, 51% vlees, zoete aardappel, pompoen, gedroogd paardenvlees.

  Ik weet dat je eigenlijk dit soort vragen niet meer beantwoordt, maar ik zou je deze vraag toch willen stellen. Wat vind je van deze brok, of weet jij misschien een beter alternatief?
  Hij kan geen rund, lam, kip en granen verdragen. Zalm is ook niet heel geweldig, al gaat dit met DLG passion wel goed.

  Reactie door Cindy Lammerts Van Bueren — april 12, 2016 @ 11:55 am

 22. Gewelige pagina,
  Ben al een tijdje opzoek naar een hondenbrok. Op een gegeven moment zie je door de bomen het bos niet meer.
  Wij krijgen eind augustus een adoptie hond uit Spanje van ongeveer 1,5 jaar. Hij lijkt heel veel op een Jack Russel/Parson Russel. Volgens mij een terrier achtige.
  Onze vorige Jack Russels aten alleen Bonzo Mini kip. Royal Canin, eukunuba, nee dank je.

  Wat is nu een goede brok voor onze nieuwe hond? Niet teveel granen.

  Reactie door Thom Hendrikx — augustus 6, 2016 @ 9:34 am

  • Acana Adult is een goed betaalbare brok. Overweeg ook eens natvoer of rauwe vleesvoeding.

   Reactie door mvdhaak — augustus 7, 2016 @ 5:38 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: